How to: Chromebook instellen

Account maken

Office 365

Maak een Office365 account aan (als deze er niet al is)
Zorg ervoor dat deze mail kan ontvangen en dat je hier toegang toe hebt.

Google

Ga naar Google en maak een nieuwe account aan met corresponderende domeinnaam.
(Bijv. Remy@monteba.website)

Gebruik om verwarring te voorkomen hetzelfde wachtwoord voor deze account als voor Office365.
Dit wordt tevens de username / login voor de Chromebook.

Chromebook instellen

Start de Chromebook op zonder in te loggen.

Dev modus

Druk de volgende toets combinatie: ( + + ) <- ESC + Refresh + Power
Er verschijnt nu een melding over Developer modus. Druk nu op CTRL + D.

De laptop zal opnieuw opstarten in Developer modus, dit kan even duren.

Eenmaal opgestart, inloggen.

Commando’s

Start nu een terminal met CTRL + ALT + T. Voer de volgende commando’s uit;

• Sudo su
  • update_engine_client –channel=canary-channel –update

Wacht dit proces af, eenmaal klaar openen we een nieuw terminal (CTRL + ALT + T)

Voer de volgende commando’s in;

• sudo su –
  • echo ‘-enable-arc’ > /usr/local/chrome_dev.conf
  • mount -o bind /usr/local/chrome_dev.conf /etc/chrome-dev.conf

Druk nu tweemaal CTRL + SHIFT + Q

Log opnieuw in en loop door het proces heen.

De play store is nu actief!

OS Verificatie

Herstart de Chromebook d.m.v. Refresh + Power ( + )
Er verschijnt een melding over OS Verificatie. Druk op spatie en vervolgens op Enter.
De Chromebook zal nu Developer modus uit zetten.
Klaar is kees, nu kunnen er gewoon Android apps geïnstalleerd worden.